Ontstaan van de Schaatsclub Ootmarsum

Het begon in 1979 met een aantal fanatieke schaatsers, 4 mensen om precies te zijn die een club oprichten onder de naam Tel schaatsploeg. Door de jaren heen is die naam gewijzigd in eenvoudig weg Schaatsclub Ootmarsum. Onder leiding van Herman Engbers groeide de club uit tot een groep van zo'n 20 fanatieke leden, die door de jaren heen een aantal goede schaatsenrijders heeft gekend. Marco Heesink( tegenwoordig weer trainer bij de club), Rinaldo Reinerink, Bart Hinderdael, Bas en Pim Brusche en 2 voudig wereldkampioene bij de junioren Frederique Ankoné zijn enkele van die talenten. Tom Veelers is door de schaatsclub in aanraking gekomen met het fietsen en behoort nu tot één van de wielrenners van de Nederlandse top . Ook nu hebben we weer enkele talenten die zich nog moeten ontwikkelen. Misschien dat ze later aan deze rij kunnen worden toegevoegd.

Onder de vleugels van de Schaatsclub Ootmarsum zijn Herman Engbers en Koen Wijlens doorgegaan met een semi-commerciële schaatsploeg. Eerst met de CA-ploeg en daarna met de Systabo-ploeg, waarin o.a. Freddy Wennemars, Ronald en Michel Mulder geschaatst hebben. Herman en Koen zijn daarna zelfstandig verder gegaan onder de naam "Team ForIce".

Een bevlogen voorzitter

Jan Sleiderink 1962-2010