2017

30 september skeelerclinic!

Zaterdag 30 september organiseren we weer een skeelerclinic. Ben jij er bij?


LOCATIE: de Mors 119 nabij de containers voor het oud papier

AANVANG: 15:00 uur


Helm en beschermers zijn verplicht! Heb je geen skeelers en/of beschermers geef dit uiterlijk 27 september aan via de aanmelding.
Aanmelden kan via T. 0541-29 27 92.


Tot zaterdag 30 september!

Uitslag run bike run

Klik hier voor de uitslag van de tijdrit van 10 september 2017.

Schaatsclub Ootmarsum kijkt met goed gevoel terug op skeelerclinic

Afgelopen vrijdag organiseerde Schaatsclub Ootmarsum een skeelerclinic voor de jeugd.


Ondanks dat veel kinderen op vakantie zijn viel de belangstelling niet tegen. De deelnemers hadden het erg naar hun zin en met de tips en oefeningen ging het skeeleren ze steeds beter af. Het enthousiasme was groot en er is afgesproken om in September nog een clinic te organiseren, de skeelerclinic werd besloten met een versnapering. Na het zomerseizoen kunnen de kinderen ook mee naar Enschede om daar 3x een gratis schaatsclinic te volgen.


Wil je deelnemen aan de volgende skeelerclinic en/of schaatsclinic. Meld je dan aan via: Secretariaat Schaatsclub Ootmarsum

Schaatsclub Ootmarsum organiseert skeelerclinic op 28 juli

Aanstaande vrijdag 28 juli organiseert Schaatsclub Ootmarsum een skeelerclinic voor de jeugd vanaf 6 jaar op industrieterrein de Mors 119 nabij de oud papier containers. Aanvang is 15.00 uur, aanmelden graag via T.0541-292 792.


Helm en beschermers zijn verplicht, heb je geen skeelers en/of beschermers geef dit dan bij je aanmelding door op uiterlijk 26 juli.

Uitslag tijdrit

Klik hier voor de uitslag van de tijdrit van 14 juni 2017.

Schaatsen zit er nog even niet in op de ijsbaan in Ootmarsum

Vanmorgen werd er gemiddeld 3 cm gemeten en dat is nog lang niet voldoende om het ijs te betreden. Om op ijsbaan ’n Wielnhof te kunnen schaatsen heb je minimaal 10 cm nodig.


Het begint bij veel leden en enthousiastelingen wel te kriebelen zeker na de eerste marathon vanochtend in Noord Laren en misschien morgen in Haaksbergen. We zijn echt weer toe aan een “ijswinter” zodat jong en oud de ijzers onder kunnen binden en gezellig onder genot van warme chocomel en een kop erwtensoep kunnen zwieren over het natuurijs. Hopelijk zijn de weergoden de club gunstig gezind!


Een onderkomen heeft de Schaatsclub nog altijd niet. We zijn inmiddels ruim 5 jaar verder en de club heeft nog altijd geen oplossing kunnen vinden met de Gemeente. Begin februari zal er weer een gesprek plaatsvinden waar dan hopelijk eens spijkers met koppen worden geslagen want dit is noodzakelijk voor het voortbestaan van de club.


In ieder geval wordt er meerdere keren per week geschaatst op de ijsbaan in Enschede.

Mocht je vrijblijvend een keer mee willen schaatsen dan kun je je melden via deze site of telefonisch 0541-293117. Voor alle niveaus is er ruimte binnen de club.