2014

Merel Brons en Joris Harink tanken zelfvertrouwen in Inzell

21 december 2014

Op 21 december was het weer zover. Om 06:30 uur hebben we ons verzameld bij de Grolschfabriek. Dertien mensen en drie volgeladen auto’s konden vertrekken richting Inzell. Een rit van ongeveer 8 uur. Tot aan onze eerste stop ging het eigenlijk veel sneller dan verwacht. Helaas ging het tweede deel niet zo voortvarend. Een uurtje file gooide roet in het eten. Rond 15:30 uur kwamen we aan in Inzell. Nadat de bus was uitgepakt en de kamers verdeeld, stond er een kort duurritje op de mountainbike op het programma.


22 december 2014

Na het ontbijt stond de eerste training op het ijs in de planning en wat is de Max Aicher Arena toch een prachtige ijsbaan met een spiegelgladde ijsvloer. We kunnen weer heerlijk glijden. Dat belooft veel goeds voor de wedstrijden aan het einde van de week. ’s Middags stond er een sprongcircuitje op het programma en dat zorgde bij sommigen de dag erna voor wat spierpijn.


23 december 2014

’s Ochtends mochten we het ijs weer betreden en ’s middags namen we deel aan een duurritje. Een klimmetje naar de Frillensee, de oude ijsbaan. Na flink wat afzien waren we boven en konden we genieten van het prachtige uitzicht over de oude ijsbaan om vervolgens te beginnen aan de afdaling. Het leukste aan klimmen is natuurlijk wel dat je weer naar beneden moet ;) .


De aankomende twee dagen staan in het teken van de wedstrijden en de jaarlijkse dobbelavond. Op vrijdag en zaterdag worden de wedstrijden afgewerkt en hier hopen we natuurlijk een aantal mooie tijden neer te zetten.


24/25 december 2014

Net zoals de dag ervoor stonden er ook deze dag weer twee trainingen op het programma, eentje op het ijs en de ander op de fiets. ’s Avonds was het tijd voor de jaarlijkse dobbelavond waar weer werd gestreden voor de leukste cadeaus en was het uiteraard ook tijd voor de gedichten. De volgende dag was het weer niet ideaal, waardoor de fietstraining van die middag vervangen werd door een rustmiddagje. Hier hadden sommigen totaal geen problemen mee, aangezien de dag erna de wedstrijden zouden beginnen.


26/27 december 2014

Tweede Kerstdag stond onze eerste wedstrijd op het programma. Voor de sprinters binnen de ploeg stond er een 500m en 1000m gepland. De rest reed een 500m en 3000m. Vele pr’s zijn er deze dag alweer gesneuveld. De 500m van Joris verliep niet zoals gepland, 41.10. De 3000m daarentegen reed hij een dik pr van 4.19.27. Merel reed na een prima opening (11.79) naar een 43.09 op de 500m en naar 4.41.12 op de 3000m.


De volgende dag stond er voor de hele ploeg een 500m en 1500m op het programma. Waar Joris de vorige dag nog een tegenvallende tijd reed op de 500m, reed hij nu een pr van 40.46. Ook op de 1500 verbeterde hij zijn persoonlijke toptijd naar 2.01.12. Merel reed twee prima races. Op de 500m klokte ze een tijd van 43.24 en op de 1500 2.11.89.


Ook de andere rijders reden naar goede tijden. Team For Ice kon dan ook de volgende dag met een goed gevoel beginnen aan de reis richting Nederland en terug kijken op een geslaagd trainingskamp. Klaar voor het nieuwe jaar en de plaatsingswedstrijden.

Geslaagde clinic Schaatsclub Ootmarsum

In samenwerking met meerdere Twentse schaatsverenigingen werd er afgelopen weekend het Euregio Schaatsweekend gehouden. Kinderen konden op zaterdag en zondag alle schaatsdisciplines uitproberen. De eerste beginselen van het schaatsen werden bijgebracht door deskundige trainers. Onder hen was ook de in Ootmarsum geboren en getogen Marco Heesink (zie foto). Het enthousiasme onder de deelnemers was groot.


Hopelijk komt er deze winter nog natuurijs, zodat de schaatsclub ook in Ootmarsum tweehonderd kinderen mag begroeten, die het afgelopen weekend deelnamen aan de clinics. Een prima manier om de kinderen deze mooie sport op de schaats aan te leren op de nog altijd beschikbare ijsbaan annex visvijver de Wiel’n hof.


Mocht er geen natuurijs komen, dan geldt voor alle leeftijden dat je ook drie keer vrijblijvend mee kunt trainen met de schaatsclub om zo de eerste beginselen van het schaatsen te leren. Voor meer informatie kun je terecht op deze website of bellen met Hanneke Buyvoets 0541-293117


Afgelopen weekend zijn Merel Brons en Joris Harink vertrokken naar het Zuid Duitse Inzell voor een trainingskamp en de jaarlijkse “Weihnachtsrennen” . De bedoeling is om in topvorm terug te komen voor de belangrijke selectiewedstrijden, die in januari plaatsvinden. Op deze manier proberen zij zich voor het NK te plaatsen.

Run Bike Run als voorbereiding op schaatsseizoen

Om de spieren op spanning te brengen organiseert Schaatsclub Ootmarsum komende zondag 21 september een Run Bike Run in het Springendal voor alle belangstellenden, inschrijven kan tot 09.30 uur aan de Blauweweg op de parkeerplaats of via keestel@ziggo.nl Om 10.00 uur is de start en wordt er eerst 2,5 km door het Springendal gelopen en vervolgens 15 km gefietst door de Nutterse Es, daarna wordt er afgesloten met weer een rondje hardlopen van 2,5 km. De deelname is gratis en je kunt je ook als duo aanmelden.


Het was weer een geslaagd evenement met bijna 60 deelnemers en goed weer! Klik hier voor de uitslag van de Run Bike Run van 21 september 2014.

Wieke Olde Hanter 3e bij skeelercompetitie Vision Sports

Op 6 september was de laatste skeelerwedstrijd van de Vision Sports skeelercompetitie, een compititie over vier wedstrijden op verschillende banen in Twente. Wieke is bij alle wedstrijden als 3e geëindigd in de categorie meisjes junioren C. Dit resulteerde ook in een mooie 3e plek in het klassement. Haar snelste tijden heeft ze gereden in Haaksbergen en waren 56.67 op de 500m en 1.17.37 op de 700m.

Deel groep Schaatsclub Ootmarsum

Geslaagd trainingskamp Schaatsclub Ootmarsum

Schaatsclub Ootmarsum verbleef voor het jaarlijkse trainingskamp in de buurt van Rijssen. Een deel van de groep vertrok op de fiets en de pupillen reden met auto’s richting de trainingslocatie. Na aankomst volgde meteen een sprinttraining en daarna kon de jeugd nog even chillen.


De eerste nacht verliep zoals gebruikelijk rumoerig, zodat een aantal niet echt fit aan de eerste training van de zaterdag begonnen. De training bestond uit loop- en schaatsoefeningen. Na de lunch vertrok de groep naar Nijverdal waar werd deelgenomen aan allerlei sportieve activiteiten bij “de Wilgenwaerd”. Menigeen liep hierbij een nat pak op, maar dat mocht de pret niet drukken. Vervolgens vertrokken de ouderen op de fiets weer richting Rijssen en volgden de jongeren met de auto. ’s Avonds was er een heerlijke BBQ gevolgd door een avondspel. De meeste waren echter gebroken en kropen voor de TV of gingen naar bed. De zondag begon met een droogtraining voor de jeugd en een fietstraining voor de ouderen. Nadat alles was schoongemaakt en ingepakt vertrok de groep weer richting Ootmarsum waar men moe maar voldaan aankwam.


Na twee rustdagen stapt de jeugd woensdag weer op de fiets en op de donderdag en zaterdag volgen de droog- en skeelertraining voor de jeugd en pupillen.

Clubkampioenen Schaatsclub Ootmarsum

Erelid Hans Luft en clubkampioenen bij Schaatsclub Ootmarsum

Tijdens de voorjaarsvergadering werd bekend gemaakt wie er clubkampioen is geworden bij Schaatsclub Ootmarsum en wie de wisselbeker heeft gewonnen. Bij de meisjes ging de eer naar Loes Holsink, die dit seizoen duidelijke vooruitgang heeft geboekt, technisch is zij verzorgder gaan schaatsen en haar persoonlijke records zijn flink verbeterd. Bij de jongens won Pieter Harink de titel en ook hij is met sprongen vooruit gegaan en reed hij met klapschaatsen een mooi persoonlijk record tijdens de Herman Engbers interclub wedstrijden. De wisselbeker ging naar Rosan Meijer, ondanks persoonlijke tegenslagen, heeft ze een geweldig seizoen gedraaid en een enorme inzet laten zien. Ook werden de diploma’s uitgereikt aan de pupillen, die in Enschede allerlei proeven hebben afgelegd waar behendigheid en uithoudingsvermogen werden getest. John Engbersen ontving de “pech” medaille. Bij de interclub wedstrijden reed hij een persoonlijk record op de 1000 meter maar werd hij door een foutieve wissel gediskwalificeerd, ondanks dat hij een buitenbocht teveel had gereden. Zie alle winnaars op de foto.


Tijdens de vergadering nam Anneke Harink afscheid van het bestuur. Anneke heeft zich 3 jaar geweldig ingezet voor de club, als dank ontving ze een bos bloemen en een geschenkbon. Haar taak zal worden voortgezet door Ida Olde Hanter. Ook werd er een nieuw erelid bekend gemaakt, Hans Luft werd voor zijn verdiensten binnen de vereniging geëerd. In de jaren 80 was hij voorzitter van de club en heeft hij jarenlang trainingen verzorgd voor de jeugdgroep en recreanten en zich op vele terreinen ingezet. Hans ontving een mooie oorkonde met bijbehorend geschenk.

Schaatsseizoen afgesloten met Herman Engbers Interclub wedstrijden

Afgelopen zaterdag werd het schaatsseizoen in Enschede afgesloten met de jaarlijkse Herman Engbers Interclub wedstrijden, een jaarlijks initiatief van Schaatsclub Ootmarsum. Dit jaar namen buiten Schaatsclub Ootmarsum, de IJsvogels uit Denekamp, STG Albergen en IJsclub Lonneker deel aan deze wedstrijden. Ruim 100 deelnemers hadden zich ingeschreven voor deze laatste wedstrijd van het seizoen om nog één keer alles te geven voor een topklassering en een persoonlijk record. Dit lukte velen, de strijd onderling was groot en iedereen was erop gebrand om te laten zien wie de beste van de club is. Na afloop werd er nog gezellig nagezeten in het schaatscafé. Deze week zijn er nog allerlei activiteiten op de IJsbaan in Enschede, zoals ploegenachtervolgingen en een schaatsdisco. De IJsbaan sluit dit seizoen op zondag 30 maart, voor meer informatie zie IJsbaan Twente.

Mooie prestaties Merel Brons bij NK Afstanden

Bij het NK afstanden in Enschede behaalde Merel Brons een mooie 6e plaats op de 500 meter en een 7e plaats op de 1000 meter. Beide keren reed ze een persoonlijk record, op de 500 meter stond de klok stil na 42,71 secondes en op de 1000 meter reed ze 1.25.25.

Noord Oost selectiewedstrijd Heerenveen

Een 'korte' samenvatting van het afgelopen jaar!

Vanwege technische problemen hebben we de afgelopen tijd de website niet meer aan kunnen passen. Via de krant heeft u ons wellicht wel gevolgd, maar toch ook nog even op onze vernieuwde website een ‘kort’ verslag.


Het seizoen 2012/2013 werd sportief afgesloten met de eerste Herman Engbers Interclub wedstrijd. De wedstrijd is vernoemd naar de onlangs overleden trainer en erelid Herman Engbers. Hier hebben sommigen hun eerst wedstrijden geschaatst en ook de ouderen hebben het tegen elkaar opgenomen. Wat voor sommigen wel even wennen was. Voor Joris kon het seizoen niet beter eindigen. Hij werd gevraagd om deel uit te gaan maken van team ForIce, waar ook Merel al bij traint, en hier zei hij geen nee tegen.


Joris heeft dus de overstap gemaakt naar team ForIce waar hem de eerste trainingen toch wel zwaar vielen en de nodige spierpijn veroorzaakten. Ook de rest van de club is ondertussen weer begonnen met trainen om weer fit en vol goede moed op het ijs te verschijnen eind september. Enkele nieuwe leden melden zich bij de club en sluiten halverwege het seizoen aan. Ook het jaarlijkse kamp viel weer in de smaak. Naast het trainen hebben ze natuurlijk ook ontzettend veel plezier gehad met elkaar.


Ondertussen keek iedereen alweer uit naar de dag dat de ijsbaan haar deuren weer gaat openen, tenslotte is dat toch het enige wat de leden het liefste doen. De eerste slagen zijn toch nog wat onwennig, maar naar een aantal rondjes voelt het toch eigenlijk wel weer vertrouwd. Uitkijken naar de eerste wedstrijden dus!


Iedereen begint goed en gaat verder waar ze vorig seizoen geëindigd zijn, pr’s rijden! De pr’s kunt u terug vinden op onze website onder uitslagen. Maar we kunnen u verzekeren dat sommigen hier flink wat seconden vanaf geschaatst hebben.


Waar Merel en Joris met team ForIce dit jaar tweemaal naar Inzell afreizen, herfst en kerst, mogen Wieke en Rosan mee met het trainingskamp van Losser en dit vonden ze beide ontzettend leuk! Naast de vele pr’s die uit Inzell komen, schaatsen ook de andere leden pr’s.


Wieke Olde Hanter Gewestelijk Kampioenschap Marathon  De laatste maanden van het seizoen  staan voor de meesten in het teken van  wedstrijden rijden met als doel weer wat  tienden van het pr af te schaatsen. Voor  anderen staan de plaatsingswedstrijden  voor de NK’s junioren op het programma.  Wieke daarentegen heeft voor het eerst  een marathon gereden en plaatste zich  op die manier voor het Gewestelijk  Kampioenschap Marathon en behaalde  hier een ontzettend mooie 3e plek en dat terwijl het nog maar haar 2e marathon was. Merel reed het Gewestelijk Kampioenschap Allround en behaalde hier een 3e plek. Joris heeft zich voor het eerst geplaatst voor het NK afstanden in Tilburg en werd hier 35e op de 1500m en 34e op de 1000m.


Ook het seizoen 2013/2014 zal sportief door de leden worden afgesloten tijdens de Herman Engbers Interclub wedstrijd. Vanaf nu zullen we weer geregeld een kort berichtje plaatsen zodat u op de hoogte blijft van wat er allemaal gebeurd binnen de vereniging.