Alt text

Het aftellen is begonnen!

Iedereen heeft de zomer weer hard getraind om van het winter zo goed mogelijk aan de start te kunnen staan. Hoewel er natuurlijk in de zomer geen ijs ligt, blijven de leden van Schaatsclub Ootmarsum toch flink bezig om straks eind september weer optimaal aan de start te kunnen staan. Naast de skeelertraingen op de zaterdag, is er ook gefietst en hardgelopen. Nog 16 dagen en dan kunnen we eindelijk het ijs in Enschede weer gaan betreden!
Leden voor Thialf Heereven

Trainingskamp Schaatsclub Ootmarsum goed verlopen

Schaatsclub Ootmarsum kijkt terug op een geslaagd trainingsweekend in Friesland. Op vrijdag vertrok een groep van 25 personen naar Oosterzee gelegen aan het Tjeukemeer. Nadat iedereen de spullen op de plek had volgde ’s avonds een looptraining. Na de tijd was het gezellig samenzitten en duurde het vervolgens lang voordat het rustig werd en de laatste in slaap vielen. ’s Morgens was het weer vroeg dag, na een gezamenlijk ontbijt stapte de oudere leden op de racefiets en de jongste leden hadden een droogtraining aan het Tjeukemeer. Na de lunch ging men richting ijsbaan Thialf te Heerenveen. In de maand juni en juli is er dan “zomerijs”, een hele aparte ervaring om in de zomer te schaatsen. Het ijs was wat zachter dan normaal maar gleed nog aardig goed. Veel schaatsverenigingen hadden het zelfde idee opgevat dus was het er nog behoorlijk druk. Teruggekomen in de accommodatie was de barbecue al voorbereid en werd er genoten van een lekkere maaltijd. ’s Avonds had de oudere jeugd nog leuke spelactiviteiten en een puzzeltocht uitgezet en wederom werd het laat voordat het laatste lampje uitging. Op de zondagochtend vond er nog een droog – en looptraining plaats en gingen de oudere leden wederom fietsen. Na de spullen bij elkaar te hebben gepakt kwamen de leden zondagmiddag moe maar voldaan weer in Ootmarsum aan.
Herman Engbers

Oprichter Schaatsclub Ootmarsum, Herman Engbers, overleden

Vrijdag 8 februari 2013 is Herman Engbers na een lang ziekbed op 63 jarige leeftijd overleden. Herman Engbers is grondlegger van Schaatsclub Ootmarsum die in 1979 officieel is opgericht. De club ontstond doordat Herman de training ging verzorgen van zijn marathongroep waarmee ze landelijk deel namen aan wedstrijden op kunst - en natuurijs. Hiermee behaalde zij vele malen het podium. Eind zeventiger jaren kwam er telkens meer jeugd bij de groep en werd de club opgericht. De jeugd maar ook de senioren gingen deelnemen aan langebaan wedstrijden en Herman reisde met vele talenten stad en land af om zijn pupillen te begeleiden en vooral beter te maken. De grootste talenten werden opgepikt door de commerciële teams, dit bracht grote successen met deelnames aan Nederlandse -, Europese - en Wereldkampioenschappen. Meest succesvolle pupillen van dit moment zijn Ronald en Michel Mulder, die jaren bij Herman hebben getraind. Herman was dan ook erg trots dat Michel de wereldtitel behaalde bij de sprint in Salt Lake. Daarnaast was Herman ook altijd druk met andere activiteiten binnen de club zoals de oud papier inzameling waarvoor hij een hijsinstallatie ontwierp toen er nog huis aan huis werd ingezameld en natuurlijk de natuur ijsbaan waar heel wat mooie baantjes werden gelegd met een zelf gefabriceerd dweilapparaat. Twentse kampioenschappen zijn er verreden in Ootmarsum en meermaals werd er een mini Elfstedentocht georganiseerd voor de basis scholen. Vorig jaar is Herman door de KNSB Gewest Overijssel onderscheiden met de zilveren schaats voor zijn verdiensten binnen het langebaan schaatsen. Voor zijn grote betekenis voor Schaatsclub Ootmarsum is Herman ook in december gehuldigd als erelid van de vereniging. Wij verliezen in hem een bevlogen en betrokken trainer en bestuurder.
Alt text

Merel Brons alsnog naar NK pure sprint

Afgelopen zaterdag kon Merel Brons toch deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap supersprint in Den Haag. Ze stond als reserve op de lijst omdat zij zich laatst in Heerenveen net niet geplaatst had in de kwalificatie wedstrijd. Op ijsbaan de Uithof in Den Haag kwam ze tot een verdienstelijke 14e plaats in een sterk bezet toernooi. Het klassement ging over drie afstanden, de 100, 300 en 500 meter. Merel is ook nog in de race voor deelname aan het NK allround en NK afstanden.

Nieuwsjaarontbijt

Afgelopen zondag hield de club haar jaarlijkse Nieuwjaars ontbijt. Na geschaatst te hebben in Enschede had de jeugd wel trek gekregen. In het openingswoord werden de sponsors nogmaals bedankt voor de bijdrage in de nieuwe clubkleding die goed opvalt op de ijsbaan en waar de club veel positieve reacties op krijgt. Ook een nieuwe locatie voor de natuurijsbaan is een stap dichterbij gekomen. De grondeigenaar heeft zijn toezegging gegeven aan de Gemeente om een stuk weidegrond beschikbaar te stellen voor de aanleg van een ijsbaan. De club hoopt dit jaar met de voorbereidingen te kunnen beginnen zodat er volgend seizoen, bij een goede ijswinter, geschaatst kan worden. De inzameling van het oude papier is een succes met een zwart randje. Altijd nog zijn er mensen die het nodig vinden om andersoortig afval te dumpen dan papier en karton. Dit leidt tot veel overlast en ergernis. De club heeft nu de toezegging gekregen van de Gemeente dat er permanent camera toezicht gaat komen. Het is echter jammer dat dit nodig is in deze gemeenschap.