Herman Engbers

Herman Engbers erelid Schaatsclub Ootmarsum

Voor de vele verdiensten voor de club is Herman Engbers benoemt tot erelid van Schaatsclub Ootmarsum. Herman Engbers is de grondlegger van de club die in 1979 officieel is opgericht. De club ontstond doordat Herman de training ging verzorgen van zijn marathongroep waarmee ze landelijk deel namen aan wedstrijden op kunst - en natuurijs. Hiermee behaalde ze vele malen het podium. Eind zeventiger jaren kwam er telkens meer jeugd bij de groep en werd de club opgericht. De jeugd maar ook de senioren gingen deelnemen aan langebaan wedstrijden en Herman reisde met vele talenten stad en land af om zijn pupillen te begeleiden.

Dit bracht grote successen met deelnames aan Nederlandse, Europese en wereldkampioenschappen. Meest succesvolle pupillen van dit moment zijn Ronald en Michel Mulder, die jaren bij Herman hebben getraind. Daarnaast was Herman ook altijd druk met andere activiteiten binnen de club zoals de oud papier inzameling waarvoor hij een hijsinstallatie ontwierp toen er nog huis aan huis werd ingezameld en natuurlijk de natuur ijsbaan waar heel wat mooie baantjes werden gelegd en meermaals een mini Elfstedentocht werd georganiseerd voor de basis scholen. Al met al meer als een erelidmaatschap waard. Naast de oorkonde ontving zijn vrouw Agnes, steun en toeverlaat, een mooie bos bloemen.

Schaatsclub Ootmarsum

De nieuwe kleding is er!

Op zaterdag 15 december 2012 hebben alle leden, bij hoofdsponsor Flynth, hun nieuwe clubkleding in ontvangst genomen. Hier waren ook de sponsoren Slagerij Arens, Logisolution, Kamplacon, Installatiebedrijf Jansen, Hans Luft Timmerwerken en Business Centre Ootmarsum aanwezig. Artica, Aannemersbedrijf Kuipers en Bruns en Broekhuis waren helaas verhinderd. We hebben al vele positieve reactie gehad op de nieuwe kleding.

De baancommissie twitterde onlangs: Mooi! Die nieuwe kleding van #schaatsclub #ootmarsum.

Kolomna, Rusland

Joris Harink presteert goed in Kolomna

In het weekend van 1 en 2 decemeber nam Joris Harink deel aan internationale wedstrijden in Kolomna te Rusland, een week nadat de wereldtoppers de wereldbekerwedstrijden hadden verreden. Een groep schaatsers van de KNSB gewest Overijssel waren uitegenodigd om deel te nemen aan een interland tussen voornamelijk Oost Europese landen. Een prachtige ervaring die stroef begon. Door het winterweer kon men in eerste instantie niet landen in Moskou en moest men terugvliegen naar Keulen. Een 2e poging lukte wel, maar zorgde ervoor dat ze uiteindelijk maar 2,5 uur slaap hadden voor de wedstrijddag. Waarschijnlijk werkte dat toch positief uit van Joris meteen een persoonlijke record op de 500 meter in 44.11 secondes. De 1500 meter was helemaal een succes. Meer als 4 seconde ging er van het persoonlijk record af dat resulteerde in een eindtijd van 2.10.64. Ook op de 1000 meter reed Joris een persoonlijk record van 1.27.39. Als afsluiting werd de Mass-start verreden. Een soort mini marathon, waar per land 4 deelnemers aan meededen. Deze werd gewonnen door Tom Benerink uit Twente. Door het aantal punten wat werd behaald door alle rijders resulteerde dit in een 3e plaats in het landenklassement, een geweldige prestatie!

Op de maandag werd het centrum van Moskou bezocht met onder meer het Rode plein. Ook hadden ze nog een ontmoeting met voormalig topschaatser en kampioen Nikolai Qulyaev. Al met al een ervaring om nooit meer te vergeten.

Joris Harink

Joris Harink gaat naar Kolomna

In het weekend van 1 en 2 december neemt Joris deel aan de internationale wedstrijden in het Russische Kolomna. Een week nadat de wereldtoppers daar de wereldbekerwedstrijden hebben verreden. De ijsbaan geldt als een van de modernste en snelste laaglandbanen in de wereld. Dit is natuurlijke een geweldige ervaring om als C-junior mee te mogen maken. Joris is uitgenodigd door de KNSB gewest Overijssel, omdat hij zicht het laatste jaar geweldig heeft ontwikkeld. We wensen Joris veel succes en zijn benieuwd naar zijn tijden en verhalen.

Merel Brons

Gewestelijk Kampioenschap Allround junioren A

Op zaterdag 18 februari werd er weer een Gewestelijk Kampioenschap Allround gereden. De rijders reden een 500, 1500 en 3000 meter. Merel Brons eindigde als 1e in het klassement met een pr op de 500 meter.

Wieke Olde Hanter

Twents Kampioenschap pupillen op natuurijs van Hengelo

Op zaterdag 11 februari 2012 hebben onze pupillen deelgenomen aan het Twents Kampioenschap op natuurijs te Hengelo en niet zonder resultaat. In de categorie dames pupillen B behaalde Wieke Olde Hanter de 2e plaats met een pr op de 700 meter. Jort Engbersen eindigde in de categorie jongens pupillen B als 3e met zowel een pr op de 100 als op de 300 meter. Joep Brons werd helaas gediskwalificeerd. Wieke heeft ook nog deelgenomen aan het Dinkellands Kampioenschap kortebaan en wist hier een eerste plaatst in de wacht te slepen.