Oud papier

De gemeente heeft groen licht gegeven voor een permanente opstelling van de papier containers. Sinds augustus kan iedereen elke dag van 8.00 uur - 20.00 uur het papier brengen op de Mors. Wij als Schaatsclub Ootmarsum hopen op deze manier de verloren gegaande kilo's van de afgelopen jaren er weer bij te krijgen. De nieuwe vaste trap, die mede door plaatselijke ondernemers tot stand is gekomen, maakt een veilige manier van het papier deponeren mogelijk. De reacties die we tot nu toe hebben ontvangen zijn louter positief.!
Trainingskamp 2011

Schaatsclub Ootmarsum kijkt terug op een geslaagd trainingskamp

Afgelopen weekend heeft Schaatsclub Ootmarsum in de buurt van Langeveen een geslaagd trainingskamp gehouden. Vrijdag vertrok men richting de boerderij waar de tenten werden opgezet. Nadat iedereen was gesetteld werden er teams geformeerd en spelletjes gehouden in de trant van “pain game” dolle pret dus. Na een goede nachtrust werd er gezamenlijk ontbeten en ging de oudere jeugd op de racefiets naar Vriezenveen en de pupillen met de auto. Aangekomen bij de skeelerbaan in Vriezenveen werd er een verdere warming up gedaan alvorens de skeelers onder te binden. Er werd in groepjes getraind zodat ieder op zijn niveau weer aan zijn schaatstechniek kon werken. Vervolgens werd de terugreis ingezet richting “thuisbasis” ,daar werd na de lunch een workshop gehouden in het kader van de techniek en veiligheid rond het wielrennen. Na een geweldige barbecue, verzorgt door de activiteiten commissie, werd er een griezelspeurtocht gehouden met enge, onfrisse figuren en ronkende motorzagen. Laat zich raden dat het merendeel de slaap moeilijk kon vatten die nacht! Maar goed op de laatste dag stond er een nog een pittige looptraining op het programma in het mulle zand dus moest men nog even aan de bak. Bij terugkomst was er gelukkig nog een lekker broodje knakworst en fruit beschikbaar gesteld door “de groentebroertjes” . Na nog een beetje dollen op de trampoline werden de spullen weer ingepakt en de tenten afgebroken. De jongste pupillen vertrokken per auto richting Ootmarsum en de ouderen gingen op de racefiets. Moe maar voldaan kwam de groep rond 16.00 uur aan bij het clubgebouw waar de ouders alle avonturen aan mochten horen. Al met al een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar.